A.Ç.E. 0.216.545.32.55 / 56
Özel Bloğumuz

2018 / 2019 EĞİTİM DÖNEMİ KAYITLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR.




gallery

CUMHURİYETİN AYDINLIK YÜZLERİYİZ


DEĞERLİ VELİMİZ NECATİ ŞAŞMAZ 'IN ÇOCUKLARIMIZA GÖSTERDİĞİ SEVGİ VE İLGİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ.

























Mutfak etkinliğimizde hepimizin çok sevdiği çikolatalı puding yaptık.Ne kadar eğlendiğimiz belli,pudinge battık :)

Okuma-yazmaya hazırlık çalışmalarında heyecanla bir sonraki dersi bekledik.Çünkü,her iş sevgi ile ve sevilerek yapılınca kalıcıdır.Okur yazar olmak çok güzel. 





Bu ayki konumuz barış idi.Barış bildirgesi konulu panelimizde hayalimizdeki barışı; resim,şiir,makale,haber bültenleri ile anlattık.Barışı diledik
















Anneler günü konseptli resim ve etkinlik segimiz. Annelerimizin elinden tutarak etkinlik ve grup,proje çalışmalarımızı tek tek gösterdik




















Gems eğitim modelinin temel ilkesi yaşayarak öğrenme ile bir kelebeğin oluşumunu dramatize ettik.














GEMS EĞİTİM MODELİ ile yaparak ve yaşayarak öğreniyoruz.Elbette materyalleri grup çalışması olarak birlikte tasarlıyoruz.Sunum ve hazırlık bize ait :)

Japonya’ya atom bombası atıldığında 2 yaşında olan bir kız, 12 yaşına geldiğinde maruz kaldığı radyasyon nedeniyle kansere yakalanmış ve hastaneye yatırılmış Ama durumu ümitsizmiş.Hastanedeki tüm doktorlar, küçük kızın ölümü için gün sayarken, küçük Japon kızı hayat doluymuş.Koridorlarda koşuyor, oynuyor ve diğer hastalara yardım ediyormuş.Hastaların arasında en sevdiği kişi ise 80 yaşlarında, kendisi gibi kanser olan yaşlı bir kadınmış.Küçük Japon kızı, ölüm döşeğindeki bu yaşlı kadını hiç yalnız bırakmamış. Kadın ölmeden hemen önce “Benim için çok geç ama, bizim inanışımıza göre; eğer bir kişi kağıttan 1000 tane turna kuşu yaparsa, her istediği kabul oluyor. Ben yapamadım, sen yap ve kurtul”demiş ve son nefesini vermiş.Küçük Japon kızı çok üzülmüş ama hayatta kalma arzusuyla geleneksel Japon sanatı olan origamiyle kağıtan turna kuşları yapmaya başlamış. Neşe içinde çalıştığından ilk başlarda çok hızlı yapıyormuş. 1000 tane turna kuşu yapması işten bile değilmiş.Ama sağlığı da hızla bozuluyormuş. Bu hazin öykü önce yerel, sonra da uluslararası basında yer almış. Dünyanın dört bir yanından insanlar kıza, binlerce turna kuşu göndermeye başlamış.Ama küçük Japon kızı, haberler basında çıktığında elini kıpırdatamaz hale gelmiş. Hayattaki son saatlerini 644. kuşu yaparak geçirmiş. Kuşu bitirmiş, gözleri kapanırken hemşireler ve hastabakıcılar, postadan çıkan yüzlerce origami kuşuyla odasına girmişler. Ama küçük Japon kızı yüzünde bir tebessüm yatağında cansız yatıyormuş. Postacılar aylarca kağıttan turna kuşu taşımışlar hastaneye. Sayısı milyonlara ulaşan turna kuşları Japonya’da bir müzede sergileniyor…Bu hikaye Japonya’da 1943-1955 yılları arasında yaşayan Sadako Sasaki’nin hikayesidir. Arkadaşları, eksik kalan 356 turnayı katlayıp onunla birlikte gömerlerTurna kuşu, o zamandan beri barışın ve nükleer silahsızlanmanın simgesidir.Küçük kızın hayatı “Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu” adıyla 1977 yılında Eleanor Coerr tarafından kaleme alınmıştır.Ayrıca Hiroşima ve ABD’de anısına heykel ve anıt bulunmaktadır.
                    


















Matematik Dersimiz

Sizin de canınız çekti mi kakaolu kek?Bizim pişirmeden canımız çekti deee.. Hamurunu parmala yemek nasıl lezzetli,nasıl lezzetli bilemezsiniz.






Pijama partimiz... Pijamalarımızı giydik,uykumuz geldi.Biz biraz uyusak mı?










İletişim

Adres : Palandöken Sok. No:2 Erzurum Sitesi Altunizade Üsküdar/istanbul
(Hafize Özal İlköğretim Okulu arkası)
Tel : 0216 545 32 55 - 56
E-Mail : info@altunizadecocukevi.com   Altunizade Çocuk Evi

Ziyaretçi Sayısı


Arama

Biraz Düşünelim

Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

Mustafa Kemal ATATÜRK
Copyright © 2015 Altunizade Çocuk Evi