A.Ç.E. 0.216.545.32.55 / 56
Özel Bloğumuz

YAZ OKULU KAYITLARIMIZ BAŞLADI : Biz şanslı çocuklar okulumuzun bahçesinde her gün yüzüyor ,eğleniyor ,serinliyor ve tabi ki çooook mutlu oluyoruz:))




Havuzumuz da geçirdiğimiz her an, hem eğleniyor hem de D vitamini depoluyoruz.

Suyla oynamayı sevmeyen çocuk yoktur. Her çocuk gördüğü suyla etkileşim içine girmeye çalışır. Çocuk annesinden habersiz banyoya veya mutfağa girerek suyla oynar, etrafı ıslatır. Biberonundaki suyu içtikten sonra etrafa döker, su ve biberonla çeşitli oyunlar oynar. Suyu bardaktan bardağa, tabaktan tabağa aktarır; çamaşır ve bulaşık yıkar, defalarca elini yüzünü yıkar. Kimi çocuk da fırsat buldukça sokaktaki su birikintisiyle oynar. Çocukların suya ilgisini, kimi uzman çocuğun anne rahmine geri dönüşü arzuladığının bir belirtisi olarak yorumlar; çünkü en huzurlu dönemini orada geçiren çocuk dünyadaki sınırlama ve sıkıntılardan kurtulmak için tekrar oraya geri dönüşü arzulamaktadır. Çocuğun suyla oynamasının temelinde her ne amaç olursa olsun şu gerçektir ki, suyla oynamak çocuğu rahatlatmakta ve gelişimini birçok yönden desteklemektedir.
Suda yüzmek, bütün kasları sistematik olarak çalıştırdığı için, çocukların motor gelişimleri artmakta ve buna bağlı olarak motor becerilerinde artış görülmektedir.
Ayrıca çeşitli su oyunlarıyla çocukların eğlenmeleri ve ruhsal gerilimlerinden kurtulmaları sağlanır. Mutsuz ve huzursuz olan çocuklar suya girdiklerinde daha mutlu ve neşeli olabilmektedirler.
Suyla temas eden çocukların beslenme alışkanlıklarında da düzelmeler görülmüştür.
Çocuklar, öğrenmeye daha açık olabilmektedirler. Suda yüzmeyi başaran çocukların özgüveni artmaktadır.
Geçişli olarak soğuk ve sıcak suyla duş almak, insanın hem ruhunu hem de bedenini dinlendirir. Gerek suda yüzmek, oynamak ve gerekse su sesini dinlemek hem sağlıklı hem de özel gereksinimli bireylere olumlu katkılar sağlar; çünkü insan kendini suda daha özgür hisseder. Su sesi onları fiziksel ve ruhsal açıdan rahatlatır. Ayrıca suda yüzmek, kişilerin saldırgan eğilimli davranışlarında ve öfke nöbetlerinde azalmalar olur. Su, kaslardaki gerilmeyi yumuşatarak bireyin kendini canlanmış ve rahatlamış hissetmesini sağlar…


(Okulumuzun bahçesinde bulunan kendi havuzumuzun derinliği 45 cm den başlayarak en derin yeri 1 metre olup kolluksuz havuza girilmesine izin verilmemektedir. Hijyeni ise profesyonel bir grup tarafından takip edilmektedir.)















































































İletişim

Adres : Palandöken Sok. No:2 Erzurum Sitesi Altunizade Üsküdar/istanbul
(Hafize Özal İlköğretim Okulu arkası)
Tel : 0216 545 32 55 - 56
E-Mail : info@altunizadecocukevi.com   Altunizade Çocuk Evi

Ziyaretçi Sayısı


Arama

Biraz Düşünelim

Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

Mustafa Kemal ATATÜRK
Copyright © 2015 Altunizade Çocuk Evi